Sistem de Bagheta Calda pentru Geam Termopan

Luni - Vineri - 08:00 - 16:00 |Sam - Dum - Inchis

Telefon

0744 997 686

Telefon
Solicita Oferta

Comparatie baghete – intre sistemul cu bagheta calda Pana Spacer si sistemul clasic cu bagheta din aluminiu

Bagheta caldă este o inovație recent apărută în țara noastră în rândul geamurilor din termopan. Astfel, dacă până acum, pentru confecționarea unei ferestre termoizolante era nevoie să apelați la baghetele din aluminiu, acum, bagheta caldă a devenit una dintre alternativele cele mai căutate. Însă, pentru a vă convinge și dumneavoastră de eficiența baghetei clade Pana Spacer, vom face o comparație între cele două tipuri de baghete, astfel încât să puteți înțelege de ce bagheta caldă este atât de populară!

Apariția condensului

Probabil cel mai important punct în ceea ce privește ferestrele din termopan este apariția condensului, un eveniment foarte des apărut pe perioada iernii. În cazul ferestrelor cu baghetă din aluminiu, deoarece aluminiul în sine este un material foarte bun conductor de căldură, acesta va prelua temperatura de la exterior și o va conduce către interior, fapt ce va duce la crearea condensului și aburirea ferestrei.

Însă, în cazul baghetei calde Pana Spacer, transferul de căldură scade considerabil, astfel, riscul de apariție a condensului scade și acesta foarte mult. Mai mult decât atât, se știe cât de periculoasă este umezeala pentru o fereastră, deci, dacă reducem apariția acesteia, vom reuși să menținem ferestrele sănătoase pentru mai mult timp.

Sigilarea colțurilor

Un alt punct de adus în discuție este sigilarea colțurilor ferestrei. Astfel, în cazul ferestrelor cu baghetă din aluminiu, este nevoie ca bagheta să fie tăiată pentru fiecare colț, iar, ulterior, bucățile obținute trebuie să fie lipite perfect, pentru a putea obține o fereastră impecabilă.

Pe de altă parte, în cazul baghetelor calde Pana Spacer, nu este nevoie să tăiați bagheta în bucăți, pe care, mai apoi să le lipiți, ci veți avea de făcut doar o singură lipire. Acest lucru se datorează flexibilității baghetei calde Pana Spacer, un avantaj considerabil, comparativ cu baghetele din aluminiu.

Forma ferestrei

Forma ferestrei reprezintă un alt punct de luat în calcul atunci când alegem bagheta pentru confecționarea acesteia. Astfel, în cazul ferestrelor cu baghetă din aluminiu, nu puteți opta pentru forme circulare, tocmai pentru că, pentru fiecare colț, bagheta va trebui tăiată și lipită în forma dorită.

În cazul baghetei calde Pana Spacer, puteți opta pentru orice formă vă doriți, de la forme dreptunghiulare, până la forme circulare, puteți alege tot ce vreți, deoarece bagheta caldă este flexibilă, fapt ce vă permite să alegeți orice formă vă place. De asemenea, puteți opta pentru orice dimensiune, în funcție de preferințele și nevoile dumneavoastră.

Timpul de execuție

Ultimul punct pe care îl vom aduce în discuție este timpul pentru realizarea ferestrelor este timpul de execuție. Astfel, în ceea ce privește ferestrele termoizolante realizate cu baghetă din aluminiu, timpul de execuție este destul de lung, tocmai pentru că bagheta trebuie tăiată în funcție de forma aleasă, iar mai apoi lipită, fapt ce necesită destul de mult timp, pentru ca totul să fie perfect.

Însă, în ceea ce privește bagheta caldă Pana Spacer, timpul de execuție este mult mai redus, tocmai pentru că aceasta este flexibilă, nefiind nevoie de tăieri și lipiri multiple. Tot ce trebuie să faceți este să o lipiți la un singur colț, iar fereastra este ca și realizată.

Acestea fiind spuse, sperăm ca argumentele menționate la punctele prezentate mai sus să vă convingă cu privire la avantajele baghetei calde Pana Spacer. În cazul în care v-ați decis că bagheta Pana Spacer vi se potrivește, nu ezitați să ne contactați chiar acum, iar noi ne vom ocupa imediat de comanda dumneavoastră! De asemenea, în cazul în care aveți anumite nelămuriri, nu ezitați să ni le adresați, iar consultanții noștri vă vor oferi tot sprijinul de care aveți nevoie!

Sistemul CLASIC
cu Bagheta din aluminiu

OPERATII UTILAJE Extra Cost
Pregatirea sticlei
Debitare Masa de taiat +manopera
Spalare Masina de spalat +manopera
Formarea geamului termopan
Debitare bagheta Masina de debitat baghete +manopera
Umplere bagheta cu silicagel Masina de incarcat prin vibrare +manopera
Asamblare baghete +manopera
Prima sigilare (butil sau banda) Extruder de butyl +manopera
Sigilare finala Extruder Hot-Melt , Bi / Mono – component +manopera
Sigilare finala Masa rotativa +manopera
Sigilare finala Masa de presare +manopera

Sistemul PANA SPACER
cu Bagheta calda

Sistemul PANA SPACER
cu Bagheta calda
(click pe foto pentru zoom)
OPERATII UTILAJE Extra Cost
Pregatirea sticlei
Debitare Masa de taiat +manopera
Spalare Masina de spalat +manopera
Formarea geamului termopan
Aplicarea baghetei calde pe sticla Presa la cald automata +manopera

Dupa cum se poate observa, se poate fabrica geam termopan efectuand doar 3 operatiuni: 1. taiere sticla; 2. spalare sticla; 3. asamblare si presare.

* Optional, se poate introduce argon in geamul termopan sau se poate aplica o banda protectoare pe marginile geamului pentru a impiedica taierea/zgarierea mainilor.

Asadar, fabricarea geamurilor termopan este acum accesibila si atelierelor care produc tamplarie din aluminiu / PVC / lemn stratificat si care momentan cumpara de la ateliere specializate geamul termopan insa doresc sa si-l confectioneze singure; acest lucru este posibil deoarece investitia in echipamente este mult mai mica dar si spatiul necesar, numarul de muncitori, calificarea acestora, etc.

Pentru atelierele/fabricile specializate in productia de geam termopan avantajele constau in cost de productie mai mic (indeosebi la geamul tripan / cu 3 coli de sticla), rapiditate in executie (indeosebi la formele atipice – curbe, triunghiuri, trapezuri, etc si la geamurile de mici dimensiuni), numar mai mic de muncitori sau cu acelasi numar de muncitori o productivitate mai mare, economie de spatiu pentru materiile prime si gestionare mai facila a acestora, posibilitatea de a livra imediat ! (in cateva minute dupa asamblare se poate pleca la montaj).

In plus, acestea au avantajul detinerii deja a echipamentelor de taiere si spalare sticla, au nevoie doar de presa la cald !

Acestea fiind spuse, credem ca argumentele prezentate sunt mai mult decat suficiente pentru a va decide sa lucrati cu sistemul PANA SPACER !

Solicita o oferta de echipamente

Cu doar un click poti solicita o oferta de echipamente Pana Spacer